Avautuminen 16.4.2018

Moikka, pitkästä aikaa!

Kevät tekee tuloaan ja ilmat lämpenee. Tunnistan myös, että samat masennuksen ja ahdistuksen tunteet pyörivät pään ympärillä, mutta tällä kertaa tiedän mistä ne johtuu. Ne johtuu siitä, että tuntuu vaan niin uskomattoman pahalta jököttää sisällä, kun ulkona on hieno ilma ja en pääse siitä nauttimaan. Monet ovat neuvoneet, että pitää lähteä ulos! Hyvä neuvo sinänsä, mutta minne minä menisin? Pyörimään kaupungille? Rullailemaan ympäriinsä? Kaupungille pyöriminen ei vaan ole millään tavalla minulle ominaista ja se joka kuvittelee, että tuollaisella pyörätuolilla voi vaan ottaa ja lykkiä minne lystää, niin voin kyllä antaa sen testiin, että millaista sillä on yrittää kaupunkioloissa pujotella ihmisiä, mennä katukivetyksiä ylös ja alas. Nyt onneksi olen innostunut valokuvauksesta ja sen myötä olen tässä selvitellyt vaihtoehtoja itsenäiseen autolla ajamiseen, mutta näemmä lääkitys on vielä sen esteenä. Koitan siis vähentää kipulääkitystä ja toivottavasti onnistun, koska en kestä toista samanlaista kesää ja syö tämä jatkuva yksinäisyys muutenkin miestä. Tämän kirjoituksen pää pointti on, että tulkaa ihmiset kylään, ja jos olette menossa jonnekin johon mahdollisesti pyörätuolin kanssa pääsee niin kysykää mukaan! Tai jos teillä on mielessä jotain mielenkiintoisia valokuvauspaikkoja, ideoita tai toiveita niin kertokaa! Ja jos en joka paikkaan uskalla tai pysty lähtemään niin yrittäkää uudestaan. Tai ihan vaikka ajelulle. Tällä hetkellä nimittäin koen niin vahvasti olevani vaivaksi avuntarpeeni kanssa, että en oikein osaa keneltäkään pyytää, että lähtisi minun kanssa jonnekin, kun se automaattisesti tarkoittaa ylimääräistä vaivaa liikkumisrajoitteistani johtuen. Tämmönen avautuminen tällä kertaa, onpa ainakin yritetty jotain.

Joka tapauksessa, kivaa kesän odotusta!

Mainokset

13 kommenttia artikkeliin ”Avautuminen 16.4.2018

 1. Moi! Ootko hakenut oman kotikuntasi vammaispalvelusta henkilökohtaista avustajaa? Sen kanssa pääsisi hyvin kuvausreissuille yms. Eikä tarvis yhtään tuumiskella, että ”vaivaa” avuntarpeellaan, se kun on niiden duunia. Avustajan kanssa olisi varmaan uskallusta lähtee haastavampiinkin paikkoihin.

  Liked by 1 henkilö

   1. Onpa todella vähän! Varsinkin, kun vammaispalvelulaissa sanotaan, että kodin ulkopuolelle hlökohtaista apua tulisi myöntää vähintään 30 h / kk.

    Tykkää

 2. Heps

  Hyvä kirjoitus ja on ihan oikein sanoa se mitä ajattelee. Ajatuksen lukijat on hirveän harvassa. Tänäänkin ajoin sadan metrin päästä ohi ja mielessä olit. Mitäpä se lämmittää kun ajatuksia on toisinkin puolin vaikea lukea :/ Osaisikohan sitä paremmin tulla käymään kun lukee tällaisia viestejä. Tsemppiä!

  Liked by 1 henkilö

 3. Mä olen täällä hiukan syrjässä, mutta ikävä on kun ei olla pitkään aikaan nähty.
  Kuvaus reissu varsinkin olisi mieluinen minullekkin : )
  Eli laitan viestiä jos suinkin pääsisin tässä kesäkuussa käymään. Koitan jos pääsisin tuon Syöteajon ajamaan ja voisin olla samalla muutaman päivän Oulussa, niin ehdottomasti mennään joku kuvaus reissu heittämään.

  Liked by 1 henkilö

 4. Hitto kun olisin lähempänä! Täältä keskeltä kotimaata on aika pitkä lähteä, vaikka aikaa kyllä olisi. Ja haluja.

  En tunne sinua etkä sinä minua, mutta olen seurannut tarinaasi alusta asti. Mielessä pyörii erinäisiä tsemppisanoja ja -lauseita, mutta ei mitään sellaista mitä et olisi jo kuullut. Siispä totean vain, että olen hengessä mukana. Kyllä sä pärjäät!

  Ja sun kuvat on ihan pirun hienoja!

  Liked by 1 henkilö

 5. Moi
  Olen kaukaa, mutta kirjoituksiasi olen seurannut.
  Toimin nyt äitini omaishoitajana. Meidän kunta ei myöntänyt mulle omaishoitajan vapaita ennenkuin kirjoitin valituksen eduskunnan oikeusasiamiehelle. Nyt on vapaat, tosin leikattuina mutta kuitenkin. Jos olet vammaispalvelulain alainen ja kuntasi ei täytä lakia kohdallasi on kaksi paikkaa jonne valittaa. Kahdelle viranomaiselle ei voi valittaa samasta asiasta samaan aikaan. Valita joko eduskunnan oikeusasiamiehelle tai kuntasi asioita hoitavalle aluehallintoviranomaiselle, valita sellaisesta asiasta jossa kuntasi rikkoo lakia. Eli jos olet vammaispalvelulain alainen ja siellä määritellään avun tarve ja kunta ei sellaista täytä. Muuten jatkoja.
  Mika

  Liked by 1 henkilö

 6. Moi Timo! Olen lukenut blogiasi alusta asti. Näin sinua toukokuulla Hallituskadulla. Tänään tulit mieleeni yhtäkkiä ja päätin kurkata pitkästä aikaa blogiisi. Hyvä juttu, että julkaiset tuntemuksiasi täällä blogissa. Oletko kokeillut laittaa tätä asiaa esim. Facebookiin? Ajattelin että huomaisiko kaverit sen paremmin sieltä.
  Itse olen suunnilleen ikäisesi naisihminen ja kärsin myös yksinäisyydestä. Itselläni on kyllä kulkumahdollisuuksia, mutta ei oikein ketään kenen kanssa mennä minnekään. Olen vähän huono tutustumaan uusiin ihmisiin vaikka tulen hyvin toimeen ihmisten kanssa. Etenkin näin kesän tullen ahdistaa olla yksinäinen. Joten.. I can feel you.

  Haluan kuitenkin toivottaa sinulle hyvää kesää ja kaikkea hyvää elämässäsi ! Luen blogiasi jatkossakin 🙂

  Liked by 1 henkilö

  1. Moikka Ilona! Hyvin oot bongannut kun en oo kaupungilla tainnut tälle vuodelle muualla käydä kuin siinä digitarvikkeessa kamera-asioilla 😂 Oisit tullu moikkaamaan!
   En ole kokeillut, mutta olen harkinnut, mutta vielä en ole kehdannut.

   Kiitos, ja samoin sinulle 😊 En tiedä oletko Instagramin käyttäjä, mutta siellä varmaan enemmän päivittelen missä mennään jos jotain erikoista tapahtuu, vaikka sekin toki hukkunee kaiken maailman lintukuviin jne 😬

   Tykkää

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s