Tiistai 30.8.2016

Huomenta!

Taas tuli herättyä vähän turhan aikaisin. Kun katsoin kelloa ensimmäisen kerran, se oli 5.36, mutta jostain syystä usein tähän aikaan herätessäni en osaa jatkaa samantien unia, vaan nousen hetkeksi katsomaan jotain Netflixistä tai jotain muuta vastaavaa. Tänään tuntuikin sitten poikkeukselliselta ja halusinkin kirjoittaa blogia. Onko minulla sitten jotain erityistä asiaa? No on! Nimittäin, maksusitoumus uusia jalkoja varten tuli postissa! Vähitellen alan vasta tajuamaan mitä se tarkoittaa tämän yhden pienen miehen elämässä. Se tarkoittaa sitä, että mä vihdoin saan ne jalat, joista mä olen haaveillut lähes siitä asti kun olen tiennyt mikä proteesi on! Vähänkö siistiä, jee!!! Se tarkoittaa sitä, että minä olen tehnyt jotain oikein, kun olen pitänyt pääni kasassa ja jaksanut uskoa, että kyllä tästä jotain vielä tulee! Minä kun en ihan tavattoman paljon ole kokenut sellaista onnistumista elämässäni sitten peruskoulun, josta näkyisi joku ihan konkreettinenkin palkinto, niin tämä tuntuu melko hyvältä! Eli aikataulussa pysytään ja olen menossa Tampereelle 6.9 uusien jalkojen virittelyyn. En voi oikein uskoa tätä edes todeksi! Sitten loppu on oikeasti enää minusta kiinni, ja minähän aion oppia kävelemään ilman tukea! 

Kuten aiemminkin olen maininnut, olen viime aikoina harjoitellut kävelyä harvinaisen vähän. On keskitytty enemmän keskivartalon syvien lihasten hallintaan ja sitä kautta seisoma-asennon parantamiseen. On nakeltu palloa (en vieläkään oikein pysty uskomaan, että joku oikeasti saa työkseen koppeilla pallolla asiakkaiden kanssa ja olen vähän harmissani siitä, että minun aiempi haave mahdollisesta fysioterapeutin urasta kariutui jalkojen menetyksen myötä), venytelty ja viimeisimpänä on tuotu mukaan henkilökohtaisesti ohjattu pilates. Pilates onkin ollut tuon pallottelun lisäksi aivan mahtava lisä! Muutaman kerran jälkeen, olen löytänyt kontrollin tiettyihin syviin lihaksiin ja olen oppinut mitä teen väärin, ja ennen kaikkea, miten tehdä asiat oikein. Ja kun viimeksi kävin jalkojen päällä, huomasin jo selvän muutoksen oikeaan suuntaan, ja sen kuinka paljon tämä oikeasti vaatii vatsalihaksilta. On minulle kerrottu aiemmin, että nämä tietyt lihasryhmät on tärkeitä kävelyn kannalta, mutta saahan sitä kertoa jos kukaan ei sitä minulle pysty oikein havannoimaan mitä se tarkoittaa. Nyt vasta tuntuu siltä, että myös tulosta syntyy. Eli menkäähän ihmiset pilatekseen, ja en pysty tarpeelsi painottamaan sitä, kuinka tärkeää on tehdä liikkeet oikein, eikä vain sinnepäin.

Syy miksi tämä kirjoittaminen on vähän venähtänyt, on, että mä olen kokenut olevani aika väsynyt. Jotenkin tämä asennon muokkaaminen ja vanhojen, henkisten puolustusjärjestelmien purku on aika kuluttavaa ja välillä henkisesti raskasta. Onneksi tiedän, että edistystä tapahtuu jatkuvasti. Tunteita nousee vähän väliä pintaan, mutta samalla tunnistan ja tunnen vartaloni tarpeet selkeämmin, sekä unen, ravinnon ja jopa asennon suhteen, eli polku on oikea, sitä täytyy jaksaa vain kulkea!

Hyvää syksyn alkua ihmiset!

Mainokset

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s