Sunnuntai 7.8.2016

Moikka!
Nythän se on sitten lääkärireissu takana ja odotellaan vaan, että saadaan virallinen päätös hankinnasta. Joka tapauksessa, vahvasti näyttää siltä, että tulevat jalkani tulee olemaan Ottobockin Genium-polvilla ja Trias-jalkaterillä. Näistä linkeistä voi tutustua kyseisiin tuotteisiin kiinnostaa:
http://www.ottobockus.com/prosthetics/lower-limb-prosthetics/solution-overview/genium-above-knee-system/
https://professionals.ottobockus.com/Prosthetics/Lower-Limb-Prosthetics/Feet/Higher-Activity-Feet-K3-K4/Trias/p/1C30
Eli jännitys sen suhteen, että mitkä polvet saan, alkaa olla loppusuoralla, mutta mikäänhän ei ole varmaa ennen kuin jalat on alla, joten ei vielä juhlita. Joka tapauksessa, jos hankinta toteutuu kuten proteesiteknikkojen, lääkärin ja fysioterapeutin kanssa olemme pohtineet, niin olen todella tyytyväinen ja loppu on todellakin vain minusta kiinni. Eihän se ole kuin kävellä? Kesä on mennyt vähän sählätessä harjoittelun osalta. On ollut liian ahtaita holkkeja, välinerikkoja, itsensä telomista kun pyörätuoli on kaatunut ja samalla vielä olen odotellut tietoa siitä, millaisilla välineillä tulen jatkamaan. Vaikka voisi kuvitella, että sama kai se on mitkä jalat on alla, niin ei se ole. Kyseessä on erittäin merkittävä asia minun tulevaisuuteni kannalta, koska tässä hankitaan minulle jalkoja ainakin seuraavaksi kuudeksi vuodeksi. Kuusi vuotta samoilla harrastusvälineillä on pitkä aika, saatika sitten jaloilla.
Tänään tulikin vastaan yllättävä kysymys, minulta kysyttiin, että miten mulla menee? Vastausta miettiessäni huomasin, etten ole muistanut kuunnella, että mitä minulle kuuluu. Jos pitäisi vastata yhdellä sanalla, niin vastaisin, että ahdistaa. Mikä sitten ahdistaa? Liian monet kysymysmerkit ympärilläni. Kuten edellä mainitsin, jalat mietityttää ja jännittää. Täytin tänään sairaseläkepaperit ja jännittää ja ahdistaa kuinka pitkään päätöksessä menee, kun joku sanoi, että voi mennä jopa kahdesta kolmeen kuukautta. Jos menee niin kauan, niin millä maksan vuokran ja kustannan muut menot? Tähän asti olen myös lähettänyt skannauksen vakuutusyhtiölle jokaisesta taksimatkasta kuntoutukseen ja takaisin, ja juuri kun kuvittelin, että sain helpotettua tätä sopimalla taksin kanssa, että laskuttavat minua matkoista, niin kuulin, että minun pitääkin alkaa järjestämään kyydit KELA:n kautta, eikä minulla ole vielä juurikaan hajua miten se kuvio toimii ja onko siinä ”paperisotaa” jopa entistä enemmän. Toivottavasti saan selvitettyä nämä asiat mahdollisimman pian, ehkä sitten en enää tunne itseäni niin jännittyneeksi ja avuttomaksi. Kyllä se siitä. Kyllä kaikki järjestyy, tavalla tai toisella.

Mainokset

2 kommenttia artikkeliin ”Sunnuntai 7.8.2016

  1. Kannattaa ottaa yhteyttä kelaan, ja sopia kunnon tapaaminen virkailijan kanssa. Niin nuo asiat helpoiten järjestyvät. Kukaan siitä paperisodasta selviä, ellei ole itse kyseinen virkailija 🙂 Tsemppiä syksyyn. Kun itseäni ahdistaa, mietin että huolehdin turhaan asioista, joille en juuri nyt voi mitään. Kävi kuinka kävi, ne huolet ja murheet jotka eteen tulee, ehtii huolehtia kun ovat ajankohtaisia. Muutenhan tulee murehdittua jokainen huoli tuplana, ja se jos mikä kuluttaa.

    Liked by 1 henkilö

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s