Sunnuntai 31.7.2016

Terve!

No niin, tällä viikolla päästiinkin jo harjoittelemaan, ja kivaltahan se tuntui, kun taas on sopivat holkit. Nopeus ja metrit oli matolla tippuneet, mutta huomasinpa, että kropan käsittelyt asennon korjaamiseksi on tuottaneet tulosta. Loppuviikosta nimittäin pääsin ihan eri tavalla kävelemään pystyssä, kuin käytännössä lähes kymmeneen vuoteen edes omien jalkojeni kanssa. Tässä vaiheessa tärkeintä onkin määrä eikä laatu, koska lihasmuisti pitää opettaa täysin erilaiseen kävelyyn, kuin mitä se viime vuosina oli omilla jaloillani. Muutenhan viikon harjoittelu oli hyvää ja kivaa, mutta ei tälläkään kertaa makeaa mahan täydeltä. Nimittäin perjantaina tuli yhtäkkinen deja vu, nostin pyörätuolin keulan ilmaan ja aioin nojata kaatumaesteille, mutta nehän sitten ei taaskaan ollut paikoillaan! Ei voi olla todellista, että samassa yrityksessä viikon välein sattuu tällaista, varsinkin kun kyseessä on kuitenkin minulle erittäin tärkeä apuväline jota ilman en pääse liikkumaan. Ja kun minä en näe niitä kaatumesteitä itse, joten vaikea se on minullakaan tulla mieleen. Tai itseasissa tuli, mutta luotin fysioterapeuttiin näemmä liian paljon. Ja ennen, kuin alatte siellä mutisemaan, että se oli vahinko, niin sitähän se varmasti oli, mutta ei poista sitä, että sillä voi minun terveyteni kannalta olla erittäin vakavat seuraukset. Onneksi tälläkin kertaa sain pidettyä kropan hallinnan ja tipuin takapuolelleni ja vain selkä on kipeä. Selkäni takana oli seinä, joten ilman vartalon hallintaa olisin lyönyt pään seinään ja ties mitä olisi voinut tapahtua, onneksi ei tapahtunut. 

Minusta hiljotellen tuntuu siltä, että aivot alkaa hyväksymään tämän nykyisen fyysisen tilani yhä paremmin. Huomasin nimittäin, että ehkei nykyään ole kyse niinkään paljon enää kuntoutumisesta, vaan elämäni elämisestä entisestä poikkeavalla tavalla. Koin jopa iloa siitä, että tunsin eläväni elämää, enkä kamppailevani saavuttaakseni jotain menettämääni jota ei voi enää saada takaisin. Päätin jopa pitkästä aikaa käydä pihalla kokeilemassa, voinko ”ulkoilla” pyörätuolin kanssa. Jossain vaiheessa sitä vanhempien luona asuessani kokeilin, mutta koin korttelinkin kiertämisen turhan raskaaksi siihen, että voisin kokea siitä ulkoilun iloa. Tällä kertaapa kiersinkin kaksi korttelia! Ette voi uskoa kuinka kivalta niinkin vähäinen voi tuntua, kun yli yhdeksän kuukautta olen rullaillut vain erittäin lyhyitä matkoja ulkona ja pääsääntöisesti vain sisällä. Jopa niin kivalta, että uskon uskaltautuvani tekemään sitä lisää ja mahdollisesti myös pidentämään matkoja. Tiedä vaikka joku päivä jaksaisinkin vaikka rullailla vanhempieni luokse, välimatkaa lienee hieman yli kilometrin.

Kesä on kyllä hujahtanut ohitse todella nopeaa! Tai ehkä se ei ole ollut nopeaa, mutta en vain ole siitä päässyt oikein nauttimaan, kun jos on lämmintä 20 astetta tai yli, hikoilen ilman paitaa sisälläkin vaikken tekisi mitään. Onkin mukava, että yöt alkaa viilentymään niin saan varmaan minäkin nukkua yöni paremmin. 

Tuli tässä mieleeni, että voi olla, että lukijoissa on ihmisiä jotka tuntee, että joskus haluaisi tavata minut tai jutella minun kanssa, mutta kokee ettei halua patistaa tai tunkea. Ottakaa vaan rohkeasti yhteyttä jos siltä tuntuu! Olen kyllä ihan hyvä voimainen, mutta edelleen oma mukavuudenhaluinen ja laiska itseni! 

Ps. Joko Mikko-Anterolta lomat loppu? Tulehan käymään joku ilta.

Mainokset

5 kommenttia artikkeliin ”Sunnuntai 31.7.2016

    1. Keskiviikko käy hyvin! Käyn puolenpäivän maissa harjoituksissa ja mahd kaverin kanssa syömässä sen jälkeen, mutta muuten on päivä auki!

      Tykkää

    1. Kiitos Sirpa! Ja pahoittelut myöhäisestä reagoinnista. Minun ”kirjoituskone” on huollossa ja meinas jäädä kirjoittamattakin tälle viikkoa kun tämä sijaispuhelin on kamalan hidas.

      Tykkää

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s