Sunnuntai 10.7.2016

Terve!

Niin se taas viikko vierähti ja futiksen em-kisoissakin on jo finaali menossa (älkää huoliko, se pyörii tuossa taustalla ja käännän katseen sinne jos kuulostaa tapahtuvan jotakin tähdellistä.) Harjoittelu on ollut jossain määrin valitettavan seesteistä, koska holkit on ikävä kyllä liian ahtaat. Ilmeisesti kosteus ja lämpö saa tyngät turpoamaan tai sitten olen vaan päättänyt lihoa kohtalaisen agressiivisesti. Eli en ole pystynyt harjoittelemaan kävelyä keppien kanssa, enkä myöskään ilman tukea, ainoastaan vaan tukien vahvasti joko nojapuihin tai juoksumaton käsitukiin, koska jos siirrän painon yhdelle jalalle, ilman tukea käsille, kipu tyngässä käy sietämättömäksi poltteeksi ja harjoittelu loppuu lyhyeen. Eli tämähän johtaa siihen, että 20. ja 21. heinäkuuta olen Tampereella taas uusien holkkien perässä. Ei se mitään, tärkeintä, että saadaan taas homma toimimaan. 

Aikasemmin tupisin tuosta vartalon virheasennosta ja ilokseni olen saanut huomata yhteistyön fysioterapeuttien kanssa tuottavan tulosta. Ensimmäistä kertaa ainakin uskon meidän olevan oikeilla jäljillä ja tuntuu, että alan enemmän ja enemmän tunnistamaan lihasmuistissani olevan asennon olevan monilta osin täysin väärä. Eli aivot narikkaan ja uutta oppimaan!

Nukkuminen oli aiemminkin tapetilla, mutta nyt se on tässä pyörinyt mielessä ja elämässä yhä enemmän. Olen kysellyt läheisiltä, että pitääkö nukkua sillon kun nukuttaa, vastaus on kuulemma, kyllä. Tuntuu omituiselta, että normaalit ihmisen toiminnot on sotkeutunut niin pahasti etten edes tiedä milloin tulisi nukkua. Minusta nukutaan välillä 24.00-8.00 sen verran kun saa nukuttua ja sitten päivä kärsitään väsymyksestä ja vedetään väkisin läpi pitäen itsensä hereillä. Nyt olen muutamana päivänä nukkunut enemmän ja olen huomannut sen vaikuttavan todella positiivisesti sekä mielialaan, että fyysiseen vointiin, ilmeisesti ollaan oikeilla jäljillä.

Nauttikaahan kesästä vielä kun kerkeätte!
Ja muistakaahan käydä katsomassa Instagramissa mitä muuta tapahtuu 😊

https://www.instagram.com/lookmanolegs/

Mainokset

6 kommenttia artikkeliin ”Sunnuntai 10.7.2016

 1. Käytiin Helsingissä ja ravintolassa syömässä käydessä sinne tuli pyörätuolilla kädetön ja jalaton nainen. Hän liikkui pyörätuolilla itsenäisesti. Jalat oli varmaan saman mittaiset kuin sinulla ja kädet normaali-ihmisen ranteeseen saakka. Niillä käsillä hän siirtyi pyörätuolista ravintolan tuolille ja alkoi syömään. Avustaja toi hänelle buffetista ruuan pöytään. En viitsinyt tuijottaa, miten syöminen onnistui ja miten ne kädet toimivat mutta jotenkin hän sai niissä ruokailuvälineet pysymään. Kieltämättä sinä tulit mieleen ja ajatus ”asiat voisi olla huonomminkin”. Mutta siistiä oli tässä naisessa, että hän oli silti niin itsenäinen. Se on uskomatonta miten ihminen voi oppia pärjäämään vaikka olosuhteet ei ole täydelliset. Kyllä mekin vielä nähdään kun sinä tulet kaupungilla vastaan tai satutaan samaan paikkaan 😉

  Liked by 1 henkilö

  1. Se on ihan totta, että on mahtava nähdä kuinka ihmiset pystyy mukautumaan vaikeaan tilanteeseen kun sitä tarvitaan. Kyllähän mä olenkin jo useita kertoja käynyt Valkeassa ja Oulun Korusta kävin kellon tilaamassa ja hakemassa jne. toki kaverin kanssa, mutta ois minuun voinutkin törmätä jo useita kertoja 😉

   Liked by 1 henkilö

 2. Moikka 🙂 en ole pitkään aikaan blogissasi käynyt mutta nyt tuli luettua kaikki ohimenneet kirjotukset. Mahtavia uusia tuulia ollut. Kiva lukea 🙂 ja onnea omaan kotiin.
  Nukkumisesta sen verran, että ite oon tosi herkkä kärsimään uniongelmista. Itelle toimii opeteltu uni rytmi. Yritän aina nukkua 22-07 välillä 8h unet. Jos univelka pääsee yllättämään niin koitan nukkua parina päivänä päikkäritkin. 🙂 eli mun vinkki on, että koita löytää oma unirytmi..

  Liked by 1 henkilö

  1. Mukava kuulla että on kiva lukea 😊 Ja kiitos! Samaa ongelmaa. Pitäis keksiä aamuksi joku juttu joka motivois menemään nukkumaan. Jossain vaiheessa tein kuntopiiriä ennen töihin lähtöä ja silloin tiesi että jos ei nuku tarpeeksi, ei jaksa tehdä, joten oli pakko nukkua aina 7-8h. Ja kyllä mä jostain syystä päikkäreitä osaan nukkua! Tänäänkin jo kahdet 😃

   Tykkää

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s