28.3.2016

Moii!

Jännää kuinka näinkin ison elämänmuutoksen myötä yllättävän moni asia muuttuu silti mieluisammaksi. Pitkän aikaa haaveilin, että kunpa saisin edes hetken aikaa levätä, saisi korjattua unirytmin, olisi mahdollisuus toteuttaa ammatinvaihdos, ja saada vähennettyä alkoholinkäyttöä. No nyt on aikaa levätä, unirytmi on ainakin välillä kohdallaan, nyt olisi mahdollisuus vaihtaa alaa, mutta se mitä alunperin suunnittelin on tulevaisuudessa mahdotonta ja pitää keksiä siis uusi, ja alkoholinkäyttö on ainakin tilapäisesti loppunut. Hinta oli kallis ja se tuli maksuun ennalta-arvaamatta, mutta aika näyttää oliko nämä elämänmuutokset silti parempaa kuin vanha elämäni. Ainakin jollain tapaa tunnen itseni onnellisemmaksi ja tasapainoisemmaksi kuin ennen, toivottavasti se ei ole pelkkää lääkkeiden vaikutusta. Jotain muutakin on muuttunut, nimittäin arvostus elämää kohtaan, sehän onkin lähes klisee, että kun käy lähellä kuolemaa, oppii iloitsemaan elämästään enemmän ja se näyttää myös pitävän paikkansa. 

Mä olin nyt ensimmäistä kertaa yön yli itsekseni sitten tapaturman, jopa kaksi. Ensin tuli helpotus, kerrankin ei tarvi olla alati varuillaan, että joku tulee ovesta sisään, oli se sinulle sopiva hetki tai ei. Sen jälkeen vilahti mielessä hetkellinen ajatus, että nythän se olisi helppo päättää päivänsä, kaksi päivää itsekseen ja monen kuukauden lääkkeet kaapissa. Eihän se ole kuin pullollinen vettä ja nielee varmasti niin suuren määrän lääkkeitä ettei siitä enää palata. Jonkin aikaa se jopa pelotti, että entä jos tulee vaan pakottava halu tehdään niin ja en pysty kontrolloimaan sitä. Noh, hetken aikaa kun sitä kuunteli, niin se meni ohi eikä siihen tarvinnut enää palata. Muuten yksinäisyys tuntui varsin hyvältä, olenhan sitä suurimman osan viimeisestä yhdestätoista vuodesta harjoitellut. Nyt sitä oikeastaan jo osaa kaivata, omaa rauhaa ja mahdollisuutta olla juuri niin kuin itse vaan tahtoo, eikä tarvi olla alati valmiina kommunikointiin. Huomasin myös ettei yksinoloa vaatimia muutoksia osaa harjoitella ennen kuin se tilanne on todellisuudessa käsillä, siis pyykinpesua, ruoanlaittoa, jälkiensä siivoamista jne. Toki minä olen kaiken sen osannut jo aiemminkin, mutta on se aika erilaista pyörätuolista käsin. Onkin hyvä, että kesää kohti vanhemmat on enemmän ja enemmän mökillä ja voin harjoitella omatoimisuutta tutussa ympäristössä ja tätä myötä varmasti myös huomaan asioita jotka tulee ottaa huomioon asunnon valitsemisessa ja sen sisustuksessa, eikä niin päin, että ensin muutan omilleni ja sitten jatkuvasti joku pitää hätyyttää tekemään muutoksia asuntoon, että voisin olla mahdollisimman itsenäinen.

Viime viikon fysioterapiat olivatkin aika kovasti erilaisia kuin aiemmat, sillä minun kanssa eniten töitä tekevä fysioterapeutti oli lomalla. Viime viikoilla kokeiltiin lymfaterapiaa jolla oli tarkoitus saada turvotusta vähemmäksi jaloista ja tätä myötä mahdollisesti myös lieventää kipuja. Jalkojen volyymi kyllä pieneni, mutta en osaa sanoa sen vaikuttaneen kipuihin. Kokeiltiin myös erilaisten hengitysharjotteiden tekemistä josta voisi olla apua kävelyharjoituksissa ja monessa muussakin asiassa, se oli sen verran mielenkiintoista, että mahdollisuuden salliessa aion kokeilla sitä myös uudelleen. 

Hyvää alkavaa viikkoa!

Mainokset

2 kommenttia artikkeliin ”28.3.2016

  1. Lukasimpa pariinkin otteeseen tämän uusimman kirjoituksesi ja itsekseni spekuloin tuota ”hetkellistä ajatusta” lääkkeen liikasyönnistä, että oliko tuo keveä avunhuuto, vai normaalia ajatusten läpikäyntiä vaan. Toki on jopa ihannoitavaa, että nuita vaikeampiakin asioita pystyt kirjoittamaan. Elämässäsi on ollut todella suuria muutoksia viime kuukausien aikana ja kuten korjoititkin ei se kaikki muutos välttämättä pahasta ole. Jos negatiiviset asiat rupeaa liikaa askarruttamaan, niin ota rohkeasti yhteyttä kavereihin/ystäviin. Sinulle tärkeitä ihmisiä on varmasti ympäri Suomea paljon, jotka ovat valmiita auttamaan. Hyvää kevään jatkoa😎

    Liked by 1 henkilö

    1. Ei ollut sinänsä avunhuuto kun siitä heti kerroinkin muutamalle läheiselle, mutta kiitos huomiosta 😊 Halusin vaan kertoa, että tällaisiakin sattuu välillä. Ja tosiaan, yllättävän paljon monenlaisia positiivisia asioita tämä elämänmuutos on myös tuonut tullessaan. Kiitos ja samoin sinulle kaima!

      Tykkää

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s