22.3.2016

Moikka!

Lunta ja jäätä alkaa olemaan niin vähän, että uskon pääseväni kohta jo jossain määrin ulkoileen! Jos ei muuta, niin eiköhän tuota onnistuisi jo korttelin kiertämään omin voimin. Se olisikin sitten ensimmäinen kerta kahta päivää vaille viiteen kuukauteen! Siis kuvitelkaa kuinka pitkä aika se on olla ilman omatoimista mahdollisuutta päästä käymään kaupassa, kioskilla, kaverilla tai edes pihalla kiertämässä kortteli. Se aika on niin pitkä, etten oikein osaa kaivata enää yksin pihalle! Enköhän mä muutaman viikon sisällä osaa taas kaivata, kunhan saan alle muutamat kerrat ulkoilua.

Kävelyreenit sujuu ihan kohtalaisesti. Pelkkien keppien tuella käveleminen alkaa olemaan rutiiniharjoite, ja paineensietokyky ja reeneissä kävelty matka tuntuu pitenevän lähes kerta toisensa jälkeen. Tämä tuokin muassaan yhden ongelman minun luonteeni huomioon ottaen. Nimittäin onhan se nyt ihan tavattoman tylsää, kävellä kerta toisensa jälkeen sama matka tismalleen samalla tavalla, tai ainakin minulle on. Mä olen aina tykännyt haastaa itseäni, ja kun joku asia käy liian helpoksi, siirryn vaikeampaan. Siksi olenkin vähän omin luvin, tai fysioterapeutin katsellessa kauhusta jäykkänä vieressä, kokeilut ottaa askeleita nojapuiden välissä joko yhdellä kädellä tukien tai ottamatta tukea ollenkaan. Tuen ollessa vain toisella puolella kävely sujuu oikeastaan yllättävän hyvin, kun todellakin tuen ja osittain siirrän painoa nojapuun varaan. Mutta jos koitan kävellä ilman tukea, tai käyttäen nojapuita vain sivuttaissuuntaisen tasapainon pitämiseen, tasapaino meinaa horjua, koska holkit ovat vaan niin armottoman pitkät, että ne rajoittaa jalan liikettä huomattavan paljon. Toivottavasti ne pitkäaikaisemmat holkit voidaankin tehdä lyhyempänä sillä se vapauttaisi jalalle enemmän liikettä, mutta vastapainona taas kuormittaa lihaksia selvästi enemmän. Se nähdään kahden viikon päästä kun vihdoin menen Tampereella teettämään ne uudet holkit.

Hyvää pääsiäistä!

Mainokset

3 kommenttia artikkeliin ”22.3.2016

 1. Juu, nyt on kelit kohdillaan, kyllä kelpaa taas pitkän pimeän jakson jälkeen nauttia Auringosta🌞
  Ja tuo sun kävely tuntuu etenevän melko harppauksin, sitä se kova treeni teettää💪
  Aivan loistavaa pääsiäisen aikaa sinullekkin😃
  Pääsiäisenähän sai vissiin syödä suklaata niinpaljon kuin jaksaa? Vai miten se meni…

  Liked by 1 henkilö

 2. Hyvää Pääsiäistä Timppa ja voimia treeneihin 💖. Nyt alkaa ollakin aika mahtavat säät ulkoilla. Minulle ainoa ”huonopuoli” tässä keväässä on aina jostakin syntyvä pyöräkuume…huoh!

  Tykkää

  1. Kiitos Tytti! Ja samoin teille! Noh, sinä onneksi tiiät mistä löytyy lääke siihen kuumeeseen 😉 Mä voin tulla pyörätuolista seuraamaan että saat asianmukaista palvelua 😂

   Liked by 1 henkilö

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s