Torstai 21.1.2016

Hyvää päivää, iltaa, huomenta ja tarpeen tullen kaikkia muitakin mahdollisia toivotuksia!

Tänään olla kepitelty! Tai noh, kepitelty ja kepitelty, eli opeteltu nousemaan pystyyn plintiltä ja pyörätuolista toisessa kädessä keppi ja toisessa jotain tukevampaa, mutta joka suoritus on eteen päin. Nyt olen pari kertaa reenannu myös kävelyä kepin kanssa ja toisella puolella on ollut nojapuut. Tasapainon löytäminen on yllättävän vaikeeta, ajattelin, että minä olisin oppinut sen nopeasti kun olen vuosien varrella kerennyt harrastamaan vaikka ja mitä, mutta ei, ei auta kun sinnikkäästi nousta kerta toisensa jälkeen ja siitä se hiljotellen kehittyy. Minua on jo pidemmän aikaa tympinyt tämä mun pyörätuoli, tämä on painava ja kömpelö eikä tämä rullaa mihinkään kun tässä on umpikumirenkaat. Huomenna se onneksi muuttuu, saan rullaavamman ja kevyemmän pyörätuolin eikä tarvi enää ainakaan niin säälien katsella kun joku raukka joutuu tämän louskun taittamaan kasaan ja nostamaan peräkonttiin vain siksi, että mä pääsisin käymään jossakin. Näin jälkikäteen päivitän etten saanutkaan vielä uutta tuolia, nyt vasta valittiin mieluisa, seuraavalla kerralla mitataan ja sitten vasta tilataan, eli ilmeisesti noin kuukausi lisää odottelua.

Mä jaksan enemmän ja enemmän päivän aikana ja monta päivää onkin mennyt ilman päiväunia. Tämä osittain voi olla ja varmaan onkin sen ansiota, että mä olen nukkunut aika hyvin. Aiemmin kerroinkin ottaneeni muutamana iltana unilääkkeitä ja olen siitä asti nukkunut 6-9 tuntia joka yö. Tuntuu erikoiselta, että ennen nukuin 0-6 tuntia ja jotenkin jaksoin päivät painaa vaan läpi. Nyt jos nukun alle 6 tuntia, tunnen olevani tosi väsynyt ja kärttyinen. On jopa tuntunut siltä, että tarvisi lisää liikettä. Olen meinannut mennä kellariin ”kaahailemaan” pyörätuolilla, että olis edes jotain tekemistä. Tästä onkin kehkeytynyt idea, että hommaisin personal trainerin joka osaisi mulle loihtia sekä kuntosali ja mahdollisesti myös jonkinlaisen venyttelyohjelman.

Mä olen myös koittanut miettiä tulevaisuutta ja sitä mitä mä sillä tekisin, vastaus on, että en tiedä! Ammattikoulu valmistaa fyysiseen työhön ja jos korkeampaa koulutusta kaipaa, niin pitäisi käydä se lukio pohjalle ja siinä menisi melko monta vuotta aikaa, että olisi ammatti. Jollakin pitäisi kuitenkin itsensä myös elättää sen aikana. Ja enhän mä vielä edes tiedä mitä mä oikeasti jaksan tehdä ja mihin fyysisesti pystyn. Jotkut on kehunut minun kirjoittavan hyvin ja kyselleet ja ehdotelleet, että entä jos siitä tekisi ammatin. Se tuntuu aika oudolta, kun äidinkielenopettajat eivät oikein koskaan arvostaneet minun kirjallisia tuotoksia. Joskus olen jopa haaveillut, että kirjottaisin kirjan, mutta olen kumonnut sen ajatuksella, että jos ei opettajatkaan arvostaneet, niin ei taida kyllä muutkaan arvostaa ja miksi kukaan haluaisi lukea mitään mitä minulla on sanottavana? Te olette saaneet minut miettimään asiaa uudestaan, kiitos siitä! 

Mainokset

23 kommenttia artikkeliin ”Torstai 21.1.2016

 1. Noh noh, kyllä ammattikoulusta löytyy paaaljon muutakin kuin fyysistä hommaa. Kauppaa, markkinointia, tietotekniikkaa ja paljon muuta mistä en tiedä. Väittäisin myös että ammattikoulusta saat helpommalla hyvät numerot (kokemusta on, tuplasti) ja niiden turvin on taas helpompi jatkaa kohti ylempää tutkintoa jos semmonen kiinnostaa. Tutkimaan vaan, eikös kevään yhteishaku ala muutaman viikon päästä ;)..

  Liked by 1 henkilö

   1. Kun miettiin, miten paljon on kuullut sinusta hyvää palautetta myyjänä, niin olet sinä sen homman jollakin tapaa hyvin osannut. Miksi sinusta on tykätty? En osaa sanoa edes miksi itse olen tykännyt sinusta myyjänä. Jos pystyisit hyödyntämään niitä taitoja mitä sinulla on ihmisten väliseen kanssakäymiseen, niin uskoisin että pärjäät muussakin hommassa.

    Liked by 1 henkilö

   2. Pahapa on tuohon osata itsekkään vastata. Mä olen koittanut kuunnella, auttaa ja arvostaa asiakasta asian suuruudesta huolimatta.

    Tykkää

 2. Muistan ajatelleeni että oli miten oli, niin kun kaupoilta tuli kun oli ollut sun asiakkaana, ei voinut olla huonolla tuulella. Sulla oli aina sopiva pilke silmäkulmassa, aina hyväntuulinen ja aina sai sopivan asiantuntevaa palvelua ja vähän enemmänkin…

  Liked by 1 henkilö

  1. Kiitos Mikko-Antero 😊 Harmi vaan, että välillä oli niin kiire muissa hommissa, ettei aina kerenny palvelemaan kaikkia asiakkaita joita olisi halunnut. Saat ehdottomasti signeerauksella jos se päivä tulee 😊

   Tykkää

 3. Moro! Kyllä sinä olit se luottomyyjä joka tiesi heti millä kauppaa lähetään tekeen. 😀. ( köyhä ostaja joutu vain silti miettiin ennen päätöstä )
  Opiskelu mahdollisuuksia on kyllä nykyään aika monenlaista, aikuiskoulutuksia, työnohessa opiskelua, erilaisia tutkintoja esimerkiksi.
  Itse kävin aikanaan Ajoneuvoasentajaksi mutta olin jo silloin IT alalla kesätöissä ja sitä IT puumia jatkuikin 11 vuotta.
  Sitten osui YT omalle kohdalle ja piti keksiä jotain töitä.
  Autoalalle tuntui silloin 2006 olevan autosähköasentajille töitä ja aihe tuntui pikkusen kiinnostavankin niin hain Keminmaahan suorittamaan autosähköasentajan tutkintoa aikuispuolelle, no siinä se reilu vuosi meni ajellessa Kiiminki – Keminmaa väliä päivittäin. Työharjoittelun kautta palkattiin sitten töihin ja sillä tiellä edelleen.
  Eli toivon ja uskon että kyllä sinäkin löydät sen ammatin vielä ja jotaki syystä tuntuu että eikö siellä Suvalassakin voisi olla jotain töitä tarjota.
  Ei muutako jaksamista treenaamiseen 👍

  Liked by 1 henkilö

 4. Nykyään on tarjolla niin monenlaista koulutusta että ei sun tulevaisuus varmasti siihen valkolakin puutteeseen kaadu 🙂 TE-keskuksen kautta saa ainakin ammatinvalinnan ohjausta sitten kun voimavarat siihen riittävät. En tosin tarkkaan tiedä että pitääkö ensin olla virallisesti työtön vai miten nämä kuviot menee. Varmaan myös lääkärin kautta voi saada lähetteen eteenpäin työkyvyn arviointiin ja työpsykologin juttusille. Kyllä yhteiskunta yleensä paimentaa kun työvuosia on edessä enemmän kuin takana 😉

  Liked by 1 henkilö

 5. Kun sitä muutaman tuhannen euron ostosta tulee tekemään, niin mielellään minäkin ostin sen sinulta: et painostanut ja kerroit uskottavasti faktat tuotteista, joita tiedustelin. Makuasioita on paljon, mutta sinun makuusi oli hyvä luottaa. Unohtamatta ystävällistä palvelua.
  Mitä tulee kirjoittamiseen: olet tässä elämässä itseäsi varten. Kukaan ei pidä sinun puoliasi paremmin kuin sinä itse. Jos haluat kirjoittaa, niin ehdottomasti tee niin. Mutta kirjoittamisen ala on käsittääkseni sellainen, etteivät kaikki siitä leipäänsä saa. Kuka saa ja kuka ei? Mistä sen tietää, jos ei kokeile? 😉
  Opiskelun suhteen kannattaa ehkä tutkailla muutkin vaihtoehdot kuin ”perinteiset koulut”. Monenmoista instituutiota ja kurssikeskusta löytyy. Minulla ei ole kokemusta ammatinvalinta-asiantuntijoista, mutta jotkut ovat saaneet urasuunnitelmansa selkiytettyä heidän luona vieraillessaan. Kannattaa selvitellä asiaa esim. TE-toimistosta. Tästä linkistä löytyy jotakin tietoa ja linkkejä: http://www.te-palvelut.fi/te/fi/tyonhakijalle/ammatinvalinta_koulutus/ammattia_koulutusta_valitsemassa/index.html

  Hyvältä kuullostaa nuo ajatuksesi: kun väsyttää, olet kärttyinen. Jos et olisi kärttyinen, olisitko turta eli liian väsynyt. 🙂

  Onnea uuden tuolin johdosta! Vauhtihirmuille vauhtivälineet – kuinkas muuten. 😉

  Liked by 1 henkilö

  1. Kiitos 😊 Sepä se, eihän sitä tiedä jos ei kokeile kirjoittamista ja nyt jos koskaan olisi aikaa kokeilla. Todellisuudessa minä en koskaan ole oikein ollut opiskelija, vaan tekemisen kautta oppinut asiat. Eli kannattanee tutkia myös nuo oppisopimus mahdollisuudet. Ja kiitos kun jaksoit kaivaa linkin! Riemu pyörätuolistakin oli ennen aikainen, olin käsittänyt kuvion vähän eri tavalla. Eli nyt vasta valittiin mieluisa, seuraavalla kerralla mitataan ja sitten vasta tilataan ja tähän kaikkeen menee vielä varmaan kuukausi, päivittänen tämän myös tuonne kirjoitukseen.

   Tykkää

   1. Hyvää kannattaa odottaa. Laatutuote tehdään mittatilaustyönä. Kai sä pyysit siihen laittamaan Continental Grandprix 4000 S II ja lisävarusteena levyjarrut. 😉
    Opiskelun suhteen maailma on avoin. Kunhan osaa päättää kiinnostavan alan/työn, niin ei muuta kuin kaivamaan vaihtoehtoja. Google on silloin hyvä kaveri.

    Liked by 1 henkilö

   2. No tuo tulee vakiotuolista joka vaan säädetään mulle 😊 Oli kyllä silti valtava ero tuoleilla! Oli Marathon Plussat alla j Spinergyn kiekot! Katotaan mittoessa mihin pystyy vaikuttamaan 😊 Ja jarrut on vaan vauhdin surma, kuka sellasia ny käyttää 😉
    Google on hallussa! Kun tietäsit vaan kuinka iso osa minunkin työstä oli vastauksien etsimistä eri lähteistä, ei niitä kukaan osannu valmiiksi kertoa.

    Tykkää

 6. Voi hurja! 🙂 No siinä tapauksessa mummojen varalta soittokello lisättäneen mukaan. Vai löytyisikö tähän joku modernimpi ja hifimpi tapa 😉

  Kyllä sinä olit työsi tehnyt – ei epäilystäkään!

  Tykkää

 7. Huh. Nyt kolmannella yrityksellä sain luettua blogin loppuun. Oli vaan liian rankkaa. Pitkään mietin että kirjoitanko mitään, mut kun törmättiin tänään Zeppelinissä ja sinä itse otit kontaktin, niin jotenkin saan sillä itselleni perusteltua että uskallan pari sanaa pistää. En siis etukäteen tiennyt tilanteestasi (huomasit varmaan että hieman säikähdin tilannetta), mutta nyt kun olen blogisi löytänyt ja lukenut, niin tajusin että kyllä minä sen kirjoituksesi silloin syksyllä jonkun kaverini sivulta pikaisesti lukaisin. En vain silloin, enkä vieläkään, millään osaa yhdistää sinuun. Olit kuitenkin aina se luottomyyjä jonka juttusille hakeuduin, aina hyvällä tuulella, positiivinen ja pirteä. Nyt kun on kaiken tämän lukenut niin ei voi kuin ihmetellä että mitä kaikkea ihminen oikeasti voi jaksaa. Mutta sitten taas, olet kaikesta tuosta jo selvinnyt, selviät vielä edessä olevastakin. Kuulostaa hyvältä että jonkin verran pohdintoja tulevaisuudesta on jo olemassa.

  Noihin opiskelusuunnitelmiin vinkki: Oulussa on laadukas aikuis/iltalukio. Useampikin asiakkaani kirjakaupalla on sitä kehunut, ja itsekin olen käynyt siellä muutaman kurssin matikkaa pänttäämässä. Vaikkei se lukiotutkinto olisikaan päätavoite, niin tuolla on helppo käydä kokeilemassa että miltä se opiskelu tuntuu.

  Toivottavasti vielä törmätään.

  PS. Jos joskus päädyt sen kirjan kirjoittamaan, niin minäkin haluan signeeratun kappaleen 🙂

  Liked by 1 henkilö

  1. Toki voit kirjoittaa, ja oli kiva nähdä yksi tuttu kasvo lisää! On ollut ilo myös vuosien varrella asioida kanssasi ja toivottavasti törmäämme uudelleen! Ja joo, olihan tuo jännä tilanne kun jotenkin oletin, että ”kaikki” tästä jo tietää, niin olitkin loppujen lopuksi ensimmäinen tuttu kasvo johon olen törmännyt joka ei ollut tietoinen tästä, tai ainakaan siis osannut yhdistää asiaa minuun. Siinä lukiossa on semmonen pieni ongelma, että mä olen sen kanssa hakannut päätä seinään niiiiin paljon, että sillä on korvissa jo paha kaiku. Ja olen myös Merikosken aikuislukiossa joitakin kursseja aikoinaan käynyt. Jos kirja joskus ilmestyy, niin järjestetään kirjakauppaan signeeraus ja saat omasi samalla 😉

   Tykkää

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s