Perjantai 8.1.2016

Mä näen kamalan paljon unia. Osassa on jotain järkeä ja osa on täysin päättömiä. Ensimmäiset unet mitä näin oli sellaisia joissa olin vielä kokonainen, jopa jollain tavalla korostetusti. Ensin näin unia joissa en tiedostanut nykyistä tilaani, sitä seurasi jakso jossa itse tiedostin, että jaloissani pitäisi olla jonkinlainen ongelma, mutta silti kävelin normaalisti, sitten tuli unia jossa kävelin normaalisti ja joku tuli kyseenalaistamaan onko mulle edes tapahtunut mitään ja todistaakseni nostin lahjetta ja sieltä paljastui vain luita ja kun jatkoin kävelemistä luhistuin vain kasaan. Vielä ei ole tullut unia joissa kuljen pyörätuolilla tai proteeseilla, mutta näyttää siltä, että alitajunta alkaa olla jo kovin lähellä tilanteen hahmottamista.Muutenkin näytän hiljalleen nukkuvan enemmän ja enemmän ja stressitaso tuntuu laskevan. Minusta on vuosia tuntunut siltä etten pysty rauhoittumaan ja pakko vähintään puhelimella jotain tehdä koko ajan. Nyt olen muutamia kertoja osannut jo olla hiljaisuudessa ja olen jopa nukahtanut rauhallisuuteen. Vielä on kuitenkin matkaa jäljellä, koska koen etten osaa vielä antaa ajatuksen virrata täysin rauhassa, mutta eiköhän sekin piste saavuteta tämän vuoden aikana. Siksi näinkin pitkä aikamääre, että enpä ainakaan tee siitä itselleni suoritetta, vaan annan tien hiljalleen valua kohti toivomaani päämäärää.

Kävelyharjoitukset tuntuvat valitettavasti junnaavan paikoillaan. Jalat kipeytyy noin vartissa tilaan jossa joudun joka askeleella varomaan kipua joka vääristää kävelyäni. Aikaisemmin suurempi kipu oli vasemmassa jalassa, mutta holkkia muokattiin siten, että holkin päässä on enemmän tilaa etupuolella ettei reisiluun pää paina holkin reunaan, se auttoi. Sama olisi pitänyt myös tehdä oikean jalan holkille kun huomaan siihen kohdistuvan tällä hetkellä enemmän kipua ja vaikka tämäkin korjataan ensiviikolla, niin kävelyn tekemä paine aiheuttaa kipua turhauttavan nopeasti. Toivottavasti jalat tottuu pidempi aikaiseen paineeseen pian, jotta pääsen olemaan jaloillani mahdollisimman paljon. Välillä on myös tullut valtavia epätoivon puuskia kun olen esimerkiksi ajatellut, että kuinka pääsen ylös jos vaikka kaadun, tai entä jos pitää käydä kaverilla vessassa ja yllättäen jokainen koti ei olekkaan varustettu inva-wc:llä! Yksi päivä päätin epätoivossani, että pakko nuo proteesit on saada yksin puettua. Noh, senhän tietää miten siinä kävi! Koitin väkisin tempoa proteesia yksin jalkaan ja lopputuloksena sormi jäi polvinivelen väliin kun se tippui yhtäkkiä vaakatasosta alas. Onneksi ei tullut mitään pysyvää, mutta melko pitkän tovin sai nimetöntä liotella kylmässä vedessä. Mietin jo, että nakkaan proteesit ikkunasta ja annan koko homman olla, mutta onneksi aina tuntuu jostain löytyvän energia ja usko harjoittelun jatkamiseen.

Hyvää alkanutta vuotta!

Mainokset

5 kommenttia artikkeliin ”Perjantai 8.1.2016

 1. Sä olet sisukas, älä anna periksi. Toipumisesi on jo nyt edennyt aivan huimaa vauhtia, anna vaan itsellesi vähän aikaa.
  Itselle on edes vaikea kuvitella miten olet kaiken omaksunut niin hyvin ja nopeasti.
  Vaikeita päiviä tulee varmasti tulevaisuudessakin, mutta nyt sä tiedät että sun ympärillä on valtavasti ihmisiä jotka välittävät ja ovat valmiita auttamaan kukin omalla tavallaan.
  Ja kuinka paljon sä oletkaan auttanut ihmisiä sun ympärillä? Sitä voimme vain arvailla, mutta ainakin näyttää että olet koskettanut hyvin monia rohkealla esiintymiselläsi ja analyyseilläsi.
  Siitä ISO kiitos.
  Kuntoutus kyllä menee eteenpäin, aivan niinkuin sinäkin : )

  Liked by 1 henkilö

  1. En mä vielä 😊 Välillä vaan tympii kun tulee vastamäkiä ja tietoa jota ei haluais kuulla. Ja menneehän se, sais vain välillä ennemmin juosta kuin madella 😊

   Tykkää

 2. Oon tässä seurannut sun blogia, välillä hukkasin tämän mutta sitte yhtäkkiä muistin sen ja oli pakko tulla lukemaan uudet kirjotukset. Oot kyllä sisukas tyyppi, nostan näkymätöntä hattua sulle. Tsemppiä kaikkeen tulevaan! (P.s. mikä sun instagram-tilin nimi on?)

  Liked by 1 henkilö

  1. No kiitos Jos_su! Nyt pitäis olla helpompi myös löytää tämä hakukoneilla kun muokkasin vähän asetuksia. Instagramissa löytyy nimellä ”lookmanolegs”

   Tykkää

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s