Torstai 19.11.2015

Moikka!
No nyt sen vältti! Nimittäin, minä pääsen kotiin! Tai siis vanhempien luokse, mutta joka tapauksessa pois sairaalasta. Tämän olisi tarkoitus tapahtua huomenna.
 Olin tosiaan viime viikonlopun vanhempien luona ja otin aika rennosti, lähinnä pötköttelin, kattelin leffoja ja pureuduin uuden Falloutin (peli) kimppuun. Apuvälinelainaamon kavereiden oli tarkoitus käydä viime viikon lopulla asentamassa vanhempien ammeeseen ammelauta (taso joka asennetaan ammeen päälle jossa on tarkoitus istua, jotta pääsisisin siis itse suihkuun ja pois) ja myös koroke vessanpönttöön jotta pyörätuolin ja pöntön korkeusero olisi pienempi, että pääsisin liikkumaan niiden välillä helpommin. Noh, apuvälinelainaamossa oli loppu viikosta ollut hämminkiä ja näitä ei ollutkaan asennettu, joten en päässyt pariin päivään suihkuun, pöntölle sentään pääsin. Nämä ei viikonloppuani silti pilannut, oli ilo päästä välillä pois sairaalasta omaan sänkyyn ja rauhallisempaan ympäristöön. Sunnuntaina kun oli aika palata, niin tuli tippa linssiin, siinä vasta huomasin kuinka koville oli ottanut olla sairaalassa jo kolme viikkoa. Noh, tulin kuitenkin, koska tiesin, että se on ainut tapa edetä kuntoutuksessa. Sunnuntai-iltana juttelin vielä hoitajan kanssa kuinka pahalta tuntui palata sairaalaan. Hän lohdutteli minua ja sanoi, että hoidetaan sinut ensin kuntoon ja sitten pääset kotiin, olin samaa mieltä. Minulla ei tosiaan ollut mitään mielikuvaa milloin täältä lähden, se saattoi olla viikkoja tai jopa kuukausia. Maanantaina kuitenkin kaikki muuttui. En edes muista mitä muuta asiaa fysioterapeutilla oli, mutta yhtäkkiä kuulin hänen sanovan, että voisin päästä perjantaina kotiin. Olin ymmälläni enkä alkuun ollut uskoa kuulemaani! Nyt se kuitenki näyttää toteutuvan!
Mitä kuntoutumiseen tulee, niin minulle esiteltiin taas uusi ”kidutusväline”. Nimittäin silikonituppi, sen on tarkoitus muovata jalan tynkää tehokkaammin kuin muiden hoitomuotojen ja se on tosiaan silikonista valmistettu tiukka tuppi joka rullataan jalkoihin, ja sitä pidetään jalkojen tottumisen jälkeen neljä tuntia aamulla ja neljä tuntia illalla. Täytyy sanoa, että tämä on aika ajoin kivulias hoitomuoto. Enimmäkseen johtunee siitä, että tupin tulisi olla lähes saman kokoinen kuin jalka ja minun jalat on tällä hetkellä noin 41cm ja tuppi on 38cm. Tässäkin pilvessä on silti hopeareunus! Sillä kun tätä käytetään, saan luopua painelastan käytöstä kokonaan ja sitominenkin väkisinkin vähentyy.
Vaikka kotiin pääsenkin, ei se tarkoita, että hommat vähenisi. Siellä on vielä tärkeämpää, että pidän itse huolen, että jumppaan ja reenaan joka päivä ja hoidan jalkoja riittävän määrän joka päivä.
Ensimmäiset proteesit saan näillä näkymin 9.12! Sitten palaan sairaalaan viikon tai kahden intensiivisemmälle harjoitusjaksolle, että oppisin käyttämään niitä mahdollisimman pian. Nämä ensimmäiset ei ole vielä ne ”lopulliset”, vaan ilmeisesti hieman yksinkertaisemmat, että niillä olisi helpompi harjoitella kävelemistä.

Nauttikaa elämästä!

Mainokset

15 kommenttia artikkeliin ”Torstai 19.11.2015

 1. Aivan mahtavaa : ) Tosi hienoa!! Kehut loppuu… Olet tzempannut ihan huolella. Toipumisesi on ollut huimaa, voin vaan kuvitella kuinka mukava on päästä kotiin.
  Mä oon niin ilonen sun puolesta.
  Miten muuten ne silikonitupet, repiikö ihokarvat?
  Jalkojen muovauskin on siis edennyt hyvin kun jo kolmenviikon päästä pääset kokeilemaan ekoja proteeseja. On siinä varmaan kaikenlaista opettelua. Mutta hyvinhän sä olen nytkin oppinut noita jalkojen hoito niksejä.

  Olipa kyllä taas kiva kuulla kuulumisiasi, ja viellä noin hyviä uutisi!!!
  Kauheasti Tzemppiä : )

  Liked by 1 henkilö

 2. Noniin, mukava taas lukea tekstiä. Hienoa että jaksat kirjoittaa, äläkä missään nimessä lopeta, vaikka kävijät sivuilla vähentyneet. Nämä kirjoitukset säilyvät kuitenkin ”ikuisesti” ja auttavat muita masentuneita. Muista tämä.
  Olen positiivisesti hämmästynyt että pääset kotiin noin pian, noinkin ison tapaturman jälkeen.
  Tällä viittaan esim erääseen ampumistapaukseen, missä suomalainen naispoliisi oli yli vuoden sairaalassa…..!?

  Liked by 1 henkilö

  1. Niin, toivottavasti näistä jollekin on tosiaan apua, eikä masenna vaan lisää 😉
   Sanos muuta! Toki tässä on se ero ettei tässä ole uudelleen rakennettu tai korjattu mitään. Eli käytännössä haavat kuntoon ja ukko pihalle. Ja toki vaatii sen, että osaa/pystyy itse hoitaa tuon jalkojen hoidon ja riittävän jumppaamisen, että voi lähteä kotiin.

   Liked by 1 henkilö

 3. Kaikki nämä tekstit vetää mut jonnekin syvään hiljaisuuteen… Ihan sekalaisia ajatuksia vilahtelee ohi. En uskalla eritellä noita ajatuksia, koska todellinen mieleni on, että haluan vain ja ainoastaan rohkaista, kiittää ja kannustaa. Tulee outo flashback, että otsikon nähtyäni oon miettiny sinne suuntaan, kuitaten sen pois tyyliin että ei kai nyt sentään. Miten, miksi…pulpahtelee kuitenkin heti taas mieleen typerinä kysymyksinä ja oot jo useasti näihin vastannut, kirjoitat ja purat niitä kun se aika on. 🙂 Sellainen tuttu, vekkulimainen vire näissä sun teksteissä on ja kuulostaa siltä, että silmissä näkyy se hymy, toivottavasti myös todella on, vaikkakin olis kyynelten välissä. :’)

  Liked by 1 henkilö

 4. Mahtavaa kuulla Timo että pääsit jo kotiin!! Oot kyllä tehny kovan työn jo tähän saakka, keep up the good work! 😊Hienoa että proteesejakin pääsee jo kokeilemaan näin nopeasti kaiken jälkeen! Kovasti tsemppiä ja toivottavasti saat olla joulunkin kotona ja ehkä kävelläkin sitten! 😊

  Liked by 1 henkilö

 5. Terve Timo,
  Tiedät varmaan sen tunteen kun joku asia saa kasvot? Näin kävi eilen kun kuulin tapauksesta uudelleen, alkuperäisen uutisen ohitin hieman taivastelemalla, kuitenkaan ilman sen suurempia tunteita.
  Ajattelin etten sinua tunne henkilökohtaisesti ja mikäpä olen näitä kommentoimaan. Kuitenkin usean vuoden ajan työsi puolesta sinun kanssasi olen asioinut joten ajattelin, että omasta puolestani toivon sinulle sekä tervehtymisesi puolesta kaikkea hyvää. Tämänpäivän lääketieteellä varmasti miestä ei saada entiselleen, vaan paremmaksi. Kehosi voi olla puutteellinen, mielesi tämän selviytymisen jälkeen niin vahva että se korvaa puutteet. Tsemppiä paranemiseen

  Liked by 2 people

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s