Rasvainen tiistai

Moikka!
Tänään maailma näyttää paremmalta ja valoisammalta kuin aikoihin! Hyviä asioita tapahtuu ja kuuluu ja väkisinkin jopa amputoidun mieli kohentuu! 
Eli mitä on tapahtunut? Mä olen edistynyt kuntoutuksessa monella eri saralla. Olen päässyt ekaa kertaa suihkuun suihkutuolilla ja olen saanut itse pestä itseni! Pääsenkin suihkutuoliin ja pyörätuoliin teoriassa ilman apua, mutta jonkun toki pitää olla varmistamassa ettei siitä tuu huti ja aiheuteta uusia syitä minun täällä ololle. Ja eilen tosiaan pääsin ekaa kertaa pyörätuoliin ja kävin rullaileen, ja tänään kävin jopa ulkona! Jalkojen liikkuvuuskin paranee päivä päivältä ja jaksan olla pidempään istualtaan ja pystyn sitä myötä tekemään enemmän asioita.

Proteeseja on jo suunniteltu puheentasolla ja alkaa olemaankin selvää, että mä pääsen erään arvostetuimman proteesimestarin asiakkaaksi ja tästä olen todella innoissani! Proteesit tulee kuitenkin tulevaisuudessa olemaan NIIN tärkeä osa mun elämää, että on todella hienoa kuulla, että ne valmistaa kutakuinkin alan arvostetuin ammattilainen kotimaassa.
Eilen myös tapasin vertaistukea ja heidän tapaamisensa oli paras yksittäinen tapahtuma sitten tapaturman. Helpottaa suunnattomasti kun kuulee vastaavaa kokeneilta, että elämä oikeasti jatkuu, eikä joka päivä tule sattumaan niin paljon, että olisi välttämättä pakko edes syödä lääkkeitä. He osasivat myös kertoa konkreettisesta tulevaisuudesta, eli koulutusmahdollisuuksista ja muista aputoimista mitä vammaisena voi saada. Täytyy sanoa, että olen tällä hetkellä iloinen, että asun Suomessa ja en tule varmasti koskaan valittamaan siitä, että joudun veroja maksamaan.
Lääkityspuolella on myöskin edistytty ja epiduraalin kautta tulevaa puudutusainetta vähennetään hiljotellen, että pääsisin irtiletkuista ja lääkitys olisi ainoastaan suunkautta. Suunkautta tulevaa lääkitystä on lisätty ja näyttää, että se auttaa. Aiemmin nimittäin tuntui, että lääkkeiden teho loppui kesken ja joutui kärvistelemään monta tuntia ennen kuin sai seuraavat ja ne alkoi vaikuttamaan.
Kokonaisuutena siis olo on olosuhteisiin nähden todella hyvä ja positiivinen!
Pitäkää hyvää elämää!

Mainokset

10 kommenttia artikkeliin ”Rasvainen tiistai

 1. En sua tunne lähemmin enkä tiedä taustojasi, mutta oon sun työpaikkalla asioinut ja siellä nähnyt sua. Tämä onnettomuus sun elämässä kolahti silti muhun tosi kovaan. Melko monta kahvikupillista istuin viime viikolla itsekseni ja katsoin ikkunasta ulos ja mietiskelin. Soittelin myös kaverini läpi ja kyselin syvällisemmin heidän kuulumisia. Oot oikeessa siinä, ettei ihmisestä ole helppo nähdä miten hän oikeasti voi. Minulla on sinusta kokemus iloisesta, hymyilevästä ja mukavalla tavalla flirtistä miehestä (olen nainen) ja siksi uutinen tuntui niin absurdilta. Mulla oli 5-6 vuotta sitten elämässä sykermä hankalia vaiheita, josta tuntui ettei mitenkään selviä. Ainoat sanat millä sain sitä olotilaa ilmastua oli lamaannuttava tuska. Päivä kerrallaan pääsin tavoitteeseeni, että saisin elää vain tasaista arkea ja käydä töissä ja harrastaa. Eihän sitä tiedä mitä haasteita elämä eteen tuo. Oon päättänyt käydä sen sitkeästi läpi. Tee sääki niin ja pyydetään sitä apua ja poristaan kavereille. Sun kirjotuksissa on samaa asennetta kun mun mummolla oli, että huumorilla eteenpäin. Hän koki elämässään sodan, miehen kuoleman nuorena, pojan itsemurhan ja varmasti paljon sellaista mistä en edes tiedä. En osaa kuvitella mitä kaikkea sulla on vielä läpikäytävänä, mutta sen käsitän, että se vaatii sinniä, huumoria, anteeksiantoa, itsensä rakastamista ja voimaa. Kukaan ei pysty sitä sun puolesta tekemään, mutta tukea saa varmasti kun vaan ottaa vastaan. Lämpöä ja onnellisuutta ❤

  Liked by 3 people

 2. Sydänalaa lämmittävää lukea tätä, että olet alkanut reippaasti lähestymään uutta elämääsi ja konkreettisesti saanut nähdä ponnistelujesi kantavan hedelmää – se varmasti luo uskoa ja antaa voimaa sekä inspiraatiota. Olenkin aina pitänyt Sinua pedanttina ja analyyttisena ihmisenä, joka käy harkiten ongelmakentän kimppuun ja ei lannistu pienistä kuopista matkan varrella.
  Jään odottamaan uusia postauksiasi ja sekä tapaamistamme.

  Live long and prosper bro.

  Liked by 3 people

 3. Moikka,

  Löysin tarinasi Facebookissa, kun ystäväni jakoi sen. Kirjoituksesi avasi silmiäni ja yritänkin pitää vielä parempaa huolta ihmissuhteistani ja läheisteni hyvinvoinnista. Olen fysioterapeuttiopiskelija ja seuraankin blogiasi mielenkiinnolla jo tulevan ammatinkin näkökulmasta. Mielestäni on hienoa, että teet jotakin hyvää omasta huonosta kokemuksestasi ja koetat auttaa muita samassa tilanteessa olevia.
  Hirmuisesti tsemppiä kuntoutukseen ja iloista syksyn jatkoa 🙂

  -S

  Liked by 2 people

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s