Tapahtui sitten viime jakson…

No niin! Kavereita, ystäviä, veljiä ja sukulaisia kävi! Kiva nähdä välillä muutakin kun tuota hoitohenkilökuntaa! Samalla myös huomasin, että ei kannata buukata liian montaa henkilöä samalla päivää kun kunto on vielä mitä on. Meinasi mennä vähän tunteisiin kun näki ystävien kasvoilta kuinka shokeeraava kokemus minun näkemiseni tässä tilassa oli heille, hienoa kuitenkin, että valitsivat kohdata sen.

 Jopa tunnin verran liikettä (jumppaa, istumista, mahallaan oloa) päivässä luo valtavasti painetta tuonne jalkoihin, ja tarvii selkeästi enemmän lääkettä ja on pirun vaikea päästä uneen yöllä kun on helvetillinen särky jaloissa ja tuntuu, että samalla haamukivutkin kasvaa. 

Kiitos kaikille viesteistänne! On ollut ilo huomata kuinka moni on minua halunnut kannustaa! Ja mikä vielä parempaa, ihmisiä on lähestynyt minua viestillä jossa kertovat, että tilapäivitykseni herätti heidät hakemaan apua ja kertomaan ongelmista, joista eivät ole koskaan aiemmin uskaltaneet puhua kellekään. Olen ylpeä teistä ja varmasti se ratkaisu vie teidän elämäänne parempaan suuntaan. Vaikkei se parempi tie aina ole se helpompi tie, voin taata, että se kasvattaa teitä ihmisenä ja voitte henkisesti paremmin.

Psyykkinen prosessi on alkanut ottaa valtaa minusta ja tällä hetkellä mietin, että mitä on menetetty iäksi ja millaisten kipujen kanssa elän lopun elämääni. Tuo prosessi on vielä niin alkuvaiheessa, että siitä en osaa vielä muuta sanoa kuin, että surutyö on aloitettu ja se alkaa olemaan suurempi ja suurempi osa tämän hetkistä elämääni. Pitkä ja raskas polku joka on käytävä jos haluan vielä jatkaa elämääni.

Kiitos lukemisesta, pitäkää hyvää elämää!

Mainokset

14 kommenttia artikkeliin ”Tapahtui sitten viime jakson…

 1. Moikka. En löytänyt blogistasi kohtaa, josta voisin lähettää sinulle viestiä. Niinpä laitan tähän kommenttina, mutta ei sinun ole välttämätöntä tätä julkaista.

  Kaverini jakoi sinun facepäivityksen ja sen lukeminen osui minua syvälle. Olen pyöritellyt asiaa viikon verran mielessäni ja se herättää paljon ristiriitaisia tunteita. Koin pakottavaa tarvetta kirjoittaa ajatuksia pois mielestä omassa blogissa. Oli todella rohkeaa jakaa asia julkisesti, toivottavasti se saa ihmisiä ajattelemaan asiaa. Itselle blogin perustaminen on ollut mahtava tapa jäsentää sekavaa sisäistä puhetta, hyvä että sinäkin löysit sen yhtenä keinona.

  Minun kirjoittama blogiteksit löytyy osoitteesta: http://uusitomi.com/2015/10/31/pysahtynyt-kuukausi-ja-syvien-vesien-viikko/
  Kerro, jos haluat että muutan tai poistan tuolta sinuun liittyvää asiaa. Koitin kirjoittaa puhtaasti omasta näkökulmasta.

  En tietenkään voi edes kuvitella, mitä kaikkea olet kokenut ja mitä käyt nyt läpi. En osaa edes sanoittaa sitä, kuinka paljon kaikkea hyvää toivon sinulle. Valtavasti voimia kaikkeen siihen, mitä on vielä tulossa.

  Liked by 2 people

 2. Hei.
  Hieno että olet jaksanut tavata ystäviä, kavereita, sukulaisia ja vielä kuntoutusta päälle. Ja jaksat myös kirjoittaa blogia. Hirveän paljon, lyhyessä ajassa.
  Varmasti välillä iskee uupumus ja surutyö on käynnistynyt.
  Anna itsellesi aikaa ja ole armollinen.
  Rinnallasi varmasti pysyvät ne ihmiset, jotka sinut tuntevat ja sinusta välittävät.

  Liked by 1 henkilö

  1. Se onkin vastaus johon en todennäköisesti pysty vastaamaan yhdellä viestillä, vaan vaaditaan kokonaisvaltaisempi katselmus elämääni pitkältä ajalta. Ajatuksena on ollut, että kirjoitan tänne historiassai tapahtuneita käännekohtia, jotka ovat voineet osaltaan viitoittaa tietä tähän tapahtumaan.

   Tykkää

   1. OIkeastaan turha lisätä tuohon Timon kommenttiin mitään, mutta sanon silti, sillä tiedän että palautteella on positiivinen vaikutus. Näinhän se menee. Ongelmia ja vastoinkäymisiä kertyy vuosien varrella, ja niitä jos ja kun yksin hautoo, niin ne suurenevat.
    Omiin vaikeuksiini on lähtökohdat varmaan yli 30:n vuoden takaa, mutta jotenkin tuntuu että kukaan tapaamani psykologi ei ole näitä osannut analysoida. Tai ehkä olisi osannut, mutta aina kun jonkun ammatilaisen kanssa pääsi vähänkin juttuun, niin hän vaihtoi työpaikkaa, jäi eläkkeelle, lähti koulutukseen, jne. Saatte arvata miltä tuntui kertoa aina uudelle ihmisille kaikki alusta. Turhauttava, on aika lievä ilmaisu, jos on oikeasti masentunut, mikä minulla aikanaan diagnosoitiin keskivaikeaksi.

    Liked by 1 henkilö

   2. Mielenkiinnolla jään (jäämme) odottamaan. Kiitos tästä blogista. Minulla on yksi naispuoleinen kaveri jolla oli vähän samanlainen historia 10 vuotta sitten. Hän menetti oikean kätensä (tai menetytti). Hän ei vielä tänäkään päivänä ole varma, että oliko tarkoitus menettää juuri käsi vai vähän enemmänkin. Hän oli lääkkeiden vaikutuksen alaisena onnettomuuden aikana, eikä muista varmuudella mitä hän on ajatellut itselleen silloin aamuyönä tekevänsä.

    Tykkää

 3. Jatkan vielä. että et Timo osaa aavistaakaan kuinka moni lukee näitä viestejä tänne kommentoimatta. Puhumattakaan siitä kuinka moni on kuullut tapauksestasi. Kaikki nämä henkilöt antavat sinulle tukea jossain määrin.
  Esim, minun 83 vuotias Äitini, joka ei ole koskaan käyttänyt internettiä, vaikka tekstiviestit taipuu tuosta vaan, toisin kuin monella muulla vastaavan ikäisillä. Ajattele, kun hän kuuli että lehdessä mainittu henkilö oli minulle tuttu, niin hän suhtautui uutiseen ihan eri tavalla. Eli ota tästä lisävoimaa, ei maksa mitään. 😀

  Liked by 2 people

 4. Tämä kohtalo ottaa osumaa myös minun sydämessä ja varmasti poikani myös. Ilmeisesti tuo tunteellinen ajattelu asuu meissä ja tunteiden myrsky aiheuttaa ahdistusta. Ahdistus vain syvenee, jos sieltä ei löydä itse tietä ulos. Sain kullan arvoisen neuvon poikani masennuksen hoidossa: jos vaikka tikkari tuo iloa elämään, tartu siihen! Kaikki pienikin ilon aihe auttaa jaksamaan. Jatka ilon aiheiden etsimistä ja vaali niitä. Tämä pelasti meidät ja siihen tartumme aina vaikeina aikoina. Lämmin jaksuhali!

  Liked by 1 henkilö

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s