Moikka!

#Tänne minulla on tarkoitus päivittää informaatiota kuntoutuksestani molempien jalkojen reisiamputaation kanssa, sekä ajatuksiani menneestä, tulevasta ja tästä päivästä. Olitpa kuka tahansa, olet tervetullut lukemaan ja kommentoimaan! Kaikki kommentit ovat tervetulleita ja arvostettuja, joten elä pelkää ottaa kantaa! Tavoitteeni ei ole olla asiallinen ja pitäytyä asiassa, vaan antaa ajatuksien ja tunteiden virrata mahdollisimman vapaasti ja kattavasti. Kiitos!

Terveisin,

Timo Tikkanen

Mainokset

54 kommenttia artikkeliin ”Moikka!

 1. Hienoa !!! Tulee varmasti olemaan rankkaa ,kun aloittaa elämän kertaheitolla uusiksi ja monet asiat muuttuvat, mutta tästä se muutos alkaa ja muista ,että elämässäsi on paljon ihmisiä ,jotka välittävät vaikka aina ei siltä tuntuisikaan. Ja Sinulla on paljon annettavaa mmyös muille. Lippu korkeelle ❤

  Liked by 1 henkilö

 2. Hei. Luin fb:stä juuri kertomastasi ikävästä tapahtumasta.
  Ja bongasin sitten tämän blogin ja ajattelin että olen kiinnostunut seuraamaan ajatuksiasi enemmän.
  Tulen siis lukemaan ja varmasti myös kommentoimaan ja tsemppaamaan sinua eteen päin.
  Kaikella on tarkoituksensa oli se hyvää taikka pahaa.
  Paranemisia ja vointeja!

  Liked by 1 henkilö

 3. Luin sen sinun facebook päivityksen, enkä ossaa sanoa muuta, ko että piru sie oot vahva kaveri! Ei oo ihan helppoa kirjottaa tommosta tekstiä monentuhannen ihmisen nähtäväksi. Onneks oot elossa, tsemppiä ihan älyttömästi kuntoutukseen! Täällä aletaan tiiviisti seuraan sinun raapustuksia tänne ! 🙂

  Liked by 1 henkilö

   1. Voimia Sinulle tulevaan. Vahvassakin on heikko kohta..sinulla tuota vahvuutta on..en voi kuin ihailla tänhetkistä asennettasi tapahtuneen jälkeen. Seuraan tilannettasi. Kaikkea hyvää

    Liked by 1 henkilö

 4. Hei. Luin lyhyen kertomuksesi tapahtuneista ystävän linkin kautta. Sanat eivät riitä kuvaamaan sitä miten rohkeasti tartut toimeen. Toivon, että tämä blogi tulee tukemaan kuntoutustasi, mutta ennen kaikkea uskon vahvasti, että tarinasi, tämä avoimuutesi voima ja mahdolliset edessä olevat oivallukset tulevat tukemaan monia elämän suvannoissa. Ja miksei niissä aurinkoisemmissakin hetkissä. Kiitos, että jaat tätä elämäsi kipinää. Voimia matkaan!

  Liked by 1 henkilö

 5. Moron
  Itelleni kävi samallalailla v.95, menetin oikean jalkani junan alle. Ei muuta ku tsemppiä, itelläni parasta kuntoutusta oli kaverit ja yrittää elää niinkuin ennenkin, välillähän se syö miestä rotan lailla mutta ajan kanssa asiat selkenee ja periks ei anneta, kohta viljelet puujalka vitsejä..:-)
  Ja kun asiat ovat siinä kohtaa että rupeat saamaan rautajalat niin siinä on tärkeää valita kunnon proteesinvalmistaja, mulla on siihen vinkata sitten suomen paras proteesimestari..Mutta tsemppejä kuntoutukseen ja tulen seuraamaan blogiasi 🙂

  Liked by 1 henkilö

 6. Olet ollut ajatuksissani, kun näin eilen niin monen tutun linkittäneen päivityksesi. Toivon kaikkea hyvää sinulle ja tykkään erityisesti rohkeudestasi tulla asian kanssa esille! Sinä olet hyvä.

  Liked by 1 henkilö

 7. Tsemppiä,olet rohkea kun lähdit avoimesti asioista puhumaan
  Pitkä tie edessä,itse en ihan noin pitkälle mennyt,2012 alkaen ollut jo pahasta masennuksesta terveen paperit,voimahalit kuntoutukseen 😊

  Liked by 1 henkilö

 8. Rohkeasti kirjoitit todella vaikeasta asiasta.
  Sinulla on todella paljon voimia, uskon että selviydyt tästäkin. Tsemppiä sinulle.

  Liked by 1 henkilö

 9. Hei
  Luin sinun päivityksesi kaverini fb sivuilta ja sit löysin sitä kautta tämän ja tulen seuraamaan tätä ihan varmasti ja sinulle ei muuta kuin nokka kohti tuulta ja tsemppiä, olet tosi rohkea tämän kertoakseen ja julkaistakseen. Nostan hattua sinulle.

  Liked by 1 henkilö

 10. Hei, yhdyn kaikkionhyvinmullakin nimimerkin kommenttiin. Fb kaveri oli jakanut juttusi, luin ja kiinnostuin kun kerroit että blogitekstiä olisi myös tulossa. Kiinnostuin koska olen itse hieman samanlaisessa jamassa, toki en junan alle ole hypännyt… Meillä tuppukylässä ei ole enää junaa, mutta auto… Kun elämä menee alamäkeen, on sitä joskus vaikeaa pukea sanoiksi esim. viitentoista minuuttiin lääkärille. Pään sisäiset asiat on niin pirun tyhmiä, olis etes jotain muuta. Ja rohkenen sanoa että se on vähän tabu vieläkin, vaikka niitä ihmisiä on paljon. Olet rohkea kun kirjoitat aiheesta. Jään seuraamaan..

  Liked by 1 henkilö

 11. Hei!
  Luin ystäväni sivulta päivityksesi. Sanaton olen ja toivon sinulle voimia toipumiseen.
  Mitenkään syyllistämättä sinua kerron, että jo edesmennyt isäni oli veturinkuljettaja ja jokainen ihminen, joka syystä tai toisesta jäi junan alle, jätti häneen ikuiset jälkensä.
  Sinulle parempaa tulevaa toivoen.

  Liked by 1 henkilö

  1. Kaikella kunnioituksella sinulle Irma, olipa typerä kommentti. Kaikilla meillä ei valitettavasti ole herkkiä tuntosarvia tai tilannetajua.

   Tykkää

 12. Hei Timo.

  Hienoa, että pystyt ja haluat jakaa tämän asian. Olet keskellä isoa kriisiä ja myrskyn silmässä. Mutta tulet varmasti selviämään tästä. Blogistasi tulee takuulla monikin saamaan voimia, myös sinä itse.
  Minä aion seurata blogiasi ja osallistua ajatusten vaihtoon.
  Ja on tärkeää, kuten sanoit ” tavoitteeni ei ole olla asiallinen ja pitäytyä asiassa, vaan antaa ajatuksien ja tunteiden virrata mahdollisimman vapaasti ja kattavasti ”
  Antaa tunteiden virrata. Antaa tulla kaikki tunteet laidasta laitaan ja hyväksy ne. Joskus kun meillä kaikilla on niin vaikeaa hyväksyä ja sallia tunteet. Saatikka pysähtyä kuuntelemaan niitä, niiden ääreen.
  Voimia. Eletään päivä kerrallaan. Et ole yksin.

  Liked by 2 people

 13. Luin tästä sun hurjasta tilanteesta fb:n kautta, kaveri oli jakanut päivityksesi. Sen verran ravisutti, että jaoin sen itsekin omille kavereilleni. Mulla itselläkin taistelua oman liikuntakyvyn kanssa moninaisten vammojen ja oireiden kera, hyväksymisprosessi on pitkä ja itsekin vasta siinä alussa, mutta uskon siihen että asioilla on myös positiiviset puolensa ja niin kauan on toivoa kun on elämää.

  Toivotan valtavasti voimia ja jaksamista kuntoutumiseen ja muutenkin jatkoon, älyttömän hienoa, että kerrot avoimesti asioista, niistä hyötyvät monet varmasti! Tervetuloa myös mun blogia lukemaan jossakin vaiheessa, jos jaksat 🙂

  Liked by 1 henkilö

 14. Moi! Luin tänään kaverini fb-uutisvirrasta tarinasi, ja sen verran ravisutti, että itsekin laitoin tarinasi omille kavereille jakoon. Valtavasti voimia ja tsemppiä sulle kuntoutumiseen, mielettömän rohkeaa kertoa tästä asiasta avoimesti. Autat varmasti esimerkilläsi myös monia! Mulla itselläkin on pari vuotta liikuntakyvyn heikentymiseen liittyviä asioita/vammoja tässä takana, itsekin oon sopeutumisessa vasta alussa, mutta jostakin sitä tahdonvoimaa vaan on löytynyt vaikka välillä sitä käy luonnollisesti pohjallakin. Mutta niin kauan on toivoa kun on elämää, ei anneta periksi! 🙂 Tervetuloa myös mun blogia lukemaan jossakin vaiheessa, jos jaksat!

  Liked by 1 henkilö

 15. Olet rohkea ja voimakas kun uskallat tula esille. Toivoisin että kaikilla olisi ymmärtävä ja rohkaiseva ystävä jolle voisi tarpeen tullen purkaa sydäntään. Voimia sinulle ja toivon että osaat jatkossa ottaa vastaan ja pyytää apua. Harva meistä on niin vahva että pärjää omillaan.

  Liked by 1 henkilö

 16. Olet sanoinkuvaamattoman rohkea jakaessasi julkisesti tarinaasi. Olen iloinen, että joku uskaltaa rikkoa sen häpeän muurin, joka itsetuhoyritykseen liittyy. Itsestäni ei siihen ainakaan vielä tähän mennessä ole ollut.

  Olen aikanani tehnyt neljä reissua teholle, mutta nyt olen jo vuosia elänyt siihen nähden ihmeellisen hyvää elämää. Tosin viimeisen reissun aiheuttama aivovaurio on muokannut elämää, mutta en valita. Minulla sentään on elämä, jota oikeasti myös haluan elää.

  Kaikesta on mahdollista selvitä. Jos haluat, niin laita sähköpostia. Tarjous ei vanhene.

  Liked by 1 henkilö

 17. Päivityksesi tavoitti myös minut Facebookissa ja veti hiljaiseksi. Vaikken tunne sua, pari kertaa piti nielaista liikutuksesta. Voimia voimia voimia! Luulen että sulla on puoli Suomea tsemppaamassa että saat elämästäs taas otteen. Minä mukaanlukien!

  Liked by 1 henkilö

 18. Nyt meidän kaikkien pitää muistaa, että ei jätetä Timoa tämän alun jälkeen. Eli tarkoitan (ja tiedän) kun alussa satelee viestejä, niin ne automaattisesti ajan kuluessa vähenevät, mikä on ymmärrettävää ja ihan luonnollista. Potilas, jonka tila ei ihan heti muutu, kokee tämän mahdollisesti masentavana, mikä ei ole tietenkään hyvä. Kokemusta on.
  Itse lupasin henkilökohtaisesti Timolle (jos FB:n PM-viesti näin lasketaan) , että olen tavoitettavissa jos on tarve.

  Liked by 1 henkilö

 19. Voimia sinulle jokaiseen päivään. Minua puhutteli kokemuksesi lisäksi vetoomuksesi pitää huolta toisistamme ja kenties joskus nähdä myös sen ”hyvin menee”-verhon läpi. Meillä kaikilla on tuskaiset hetkemme ja tarvitsemme toisiamme, kun vain uskaltaisimme sen tunnustaa. Tsemppiä ja kiitos rohkeudestasi.

  Liked by 1 henkilö

 20. Ja muistetaanhan, että Timon pitää saada lepoa, ja paljon. Ja hän saa paljon viestejä, joihin vastaaminen vie aikaa. (itse kertoi tämän, niin nyt jaoin)

  Liked by 2 people

 21. Hirmusesti voimia, jaksamista sekä taistelutahtoa tulevaan kuntoutukseen. Hiljaa hyvä tulee 🙂
  Itse sairastuin melkolailla vakavasti (2 aivoinfarktia= oikeanpuoleinen motorinen halvaus) jokunen vuosi taaksepäin, mutta selvisin, kuntouduin ja pääsin kuin pääsinkin takaisin työelämään. Avoimuus ja asiasta puhuminen auttoi itseäniniin henkisessä- kuin fyysisessäkin toipumisessa. Omalla kohdalla ensimmäistä aivoinfarktia hoidettiin poskiontelontulehduksena antibiooteilla ja viiden päivän päästä sama iskikin vastaan jo uudemman kerran ja isommilla haitoilla. Jokainen päivä oli jatkuvaa taistelua oman itsensä kanssa, mutta aikaa myöten se tuottii tulosta ! Jään seuraamaan ja tsemppaamaan sinua omassa taistelussasi.

  Liked by 1 henkilö

 22. Luin juuri äsken mitä sinulle on tapahtun Facebookissa ja olen sanaton, vedet tulivat vaistomaisesti silmiini, se kosketti kovaa, koska myös itse olen kärsinyt masennuksesta ja itselläni on ollut itsemurhayrityksiä, vuosia vuosia sitten, Nyt olen niistä päässyt eroon ja voin sen suhteen hyvin. Olet erittäin uskalias ja hyvä esimerkki, kun uskallat näin mennä vastaan vaikeuksia ja kertoa niistä avoimesti. Tämä on valitettavasti usein vaiettu aihe, mutta hyvä, kun jaksat infota ja kertoa meille. Toivom sinulle kaikkea hyvää, toivoa parantumisprosessissasi ja elämällesi jatkossa. Kiitos, kun annoit kaikille meille pysähdyksen hetken ja miettimisen aihetta, ei kaikilla mene niin hyvin kuin he sanovat ’ kyllä minä pärjään ” tuo sana jäi mieleeni ja tulen sen muistamaan. tulen myös seuraaman blogiasi , vointiasi, kuntoutumisprosessia jne. elämä on arvoituksellinen, se voi loppua hetkessä, voi tapahtua traaginen onnettomuus niinkuin tässä on käynyt, silloin on tuettava ei lyötävä ihmistä enemmän alas. Ymmärrän tekosi, se on ollut hätähuuto, on ollut jo niin vaikeaa ja tuskaista elämää että jotain piti tapahtua jotta todellakin huomataan vaikeutesi. Voimahalit ja jaksamista ❤️☺️

  Tykkää

 23. Huomenta Timo,
  Mietin pitkään että onko tämmöisiä sopiva kysellä, mutta mielestäni on varmaan terapeuttistakin, ja nyt kun asiat on vielä hyvin muistissa niin jäävät sinullekin talteen.
  Jos jaksat, ja kun olet blogin aloittanut, niin minua kiinnostaisi kuulla, mitä sunnuntaiyön jälkeen on tähän mennessä tapahtunut ja mitkä olivat ensimmäiset muistikuvat ja mietteesi. Kauanko leikkaus kesti, jne. Siis ihan vain jos haluat, viitsit, jaksat.

  Tykkää

 24. Pahoista kriiseistä seuraa yleensä aina jotain hyvää…. Sulle siis parempaa luvassa, kuin takana 💖. Terveisin Pärjääjä

  Tykkää

 25. Miten harhaan johtaa pilke silmäkulman, mitä kätkee sisälleen hymy niin aidon näköinen. Ei käyntiä ilman iloista tervehdystä, ei käyntiä ilman avuntarjontaa. Vaikka vieras on ihminen jota yön synkkyys horjutti, silti kuin lähellä ois sisintä valtavasti riipaistu. Joku seuranasi kulki, kuolemanportit edestäsi sulki ja antoi sydämelle mahdollisuuden jatkaa elämää. Ei päästänyt pärjäämään helpolla, mutta Hyysalon sanoin: ”Fight Back!”

  Liked by 2 people

 26. Kiitos tästä. Aion todellakin seurata. Kyllä minä pärjään -verho on tuskallisen tuttu, sen läpi ei voi muut nähdä. Uskon että tästä blogista on apua monelle! Voimia toipumiseen! Ja vaikka sulla on paljon seuraajia, niin älä ota kirjoittamisesta paineita.

  Liked by 1 henkilö

 27. Hienoa! Tulen seuraamaan matkaasi. On mahtavaa ettet vaikene vaan jaat matkasi. Se pysäyttää vatmasti jonkun muunkin ajattelemaan lähimmäistään tai itseään. Stemppiä!

  Liked by 1 henkilö

 28. Täytyy sanoa, että kyyneleet tulivat silmiin fb-tekstiäsi lukiessani. Rohkea olet. Olen miettinyt monen monta kertaa uutisen onnettomuudestasi luettuani, että kuinka surullista, kun tuollaista sattuu. Myös sitä ajatellut miten voit ja miten olet selvinnyt. Monia asioita olen pohtinut, vaikka en sinua tunne. Todella hienoa ja ajattelevaista sinulta kertoa näin tapatuneesta. Tiedän, että monet sinun kohtaloa murehtia ja ovat hengessä mukana. Ilotaan siitä, että olet täällä vielä, elämä on kallisarvoinen asia. Kerrot rehellisesti, se on hyvä. Annat ajattelemisen aihetta usealle ja pistät miettimään mikä merkitys kaikella voi olla. Jaksamista kaikessa tulevassa ja voimia kuntoutumiseen. Lämmöllä!

  Liked by 1 henkilö

 29. Menetin puolisoni vuosia sitten samaisella tavalla mitä sinulle nyt tapahtui eli junan alle menemällä. Olen todella onnellinen, että olet vielä täällä meidän kaikkien keskuudessa. Sinulla on varmasti paljon läheisiä, jotka rakastavat sinua. Rakasta sinäkin itseäsi…Olet tärkeä!! Voimia tähän taisteluun. Tulen seuraamaan blogiasi. Taistele!!!!

  Liked by 1 henkilö

  1. Sinulla on valtava tukijoukko takanasi ja rinnallasi, muista tukeutua heihin niinä hetkinä, kun omat siivet eivät kanna ja epäusko valtaa mielen! Jo tänä päivänä sinäkin kannattelet kirjoituksillasi uskonsa ja toivonsa menettäneitä… Teet valtavan tärkeää työtä!

   Liked by 1 henkilö

 30. Hei!
  Minäkin seuraan matkaasi ja tuen täältä verkosta käsin minkä pystyn.

  Tästäkin kuopasta on mahdollista nousta. Vaikka ilman jalkoja. Sulla on iso tukijoukko vetämässä sua apuna ylös! Sä et voi tehdä sitä yksin, me ei voida tehdä sitä yksin, mutta yhdessä me saadaan sut taas pystyyn!

  terveisin; toinen syvän suon kahlannut ja sieltä pelastunut.

  Liked by 1 henkilö

 31. Mahtavaa että rohkenet kertoa näin rankasta aiheesta! Meidän perhetuttu noin vuosi sitten hirttäytyi kotonaan. Avovaimo löysi aamuyöllä kun tuli kotiin. Se viha,suru ja ikävä mikä jäljelle jääneille jää, on jotain hurjaa. Kaksi pientä poikaa joille ensimmäinen isänpäivä tulee olemaan helvetin raskas ja vaikea. Mutta tsemppiä sinulle ja hienoa että olet elossa 😊

  Liked by 1 henkilö

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s